Ellen de Lange-Ros – Een zaak van geld

Een zaak van geld is het derde deel in de zaak-van-serie van business coach voor zzp’ers Ellen de Lange-Ros. Hoewel het boek al in 2014 verscheen, heb ik eind 2017 een exemplaar gekregen en eind februari 2018 gelezen. Maakt dat wat uit rond de verhaallijn en boodschap? Nee, gelukkig zijn de adviezen van Daniëlle en de reacties van hoedenmaker Orlando, zanger David, directeur Joris, zelfstandige Anna tijdloos. In de opvolger van Een zaak van fans rond online marketing en Een zaak van zacht werken over tijdsbesteding staat geld centraal in Een zaak van geld. Welke waarden en normen heb je van huis uit meegekregen en welke keuzes maak jij daarin als het over geld gaat? Hoe dicht je geldlekken? Levert sparen of juist investeren meer waarde op? Elk van de vijf lessen bevat een serie opdrachten om het geleerde in de praktijk te brengen. Spelenderwijs, want ook de hoofdpersonen in het verhaal staan voor belangrijke beslissingen die het voortbestaan van hun bedrijf beïnvloeden, waarbij een frisse blik van buitenaf kan helpen, leidt Ellen de lezer door ogenschijnlijk eenvoudige, maar zeer effectieve maatregelen om geld op een goede manier te laten renderen en voor jou en de wereld om je heen te laten werken.

Over de auteur

Dr. ir. Ellen de Lange-Ros helpt ondernemers en zelfstandigen sneller te groeien. Ellen promoveerde aan de Universiteit Twente en werkte in verschillende functies bij KPN. Ze startte in 2006 haar eigen bedrijf Faxion. Ze helpt zelfstandig ondernemers om sneller te groeien en meer fans te krijgen voor hun bedrijf door zachter te werken. Op haar blog De Glazenwasser geeft ze gratis advies over helder zicht op je klanten en je groei.