Audrey Assad – Evergreen

Ruim vier jaar na Fortunate Fall heeft singer-songwriter en schrijfster Audrey Assad met Evergreen een opvolger uitgebracht na een succesvolle Pledgemusic campagne. Arrangementen van Deliverer, River en Unfolding lijken op eerste gehoor wel op Brooke Fraser, een indruk die ik in 2012 bij het bespreken van Heart ook had. Bryan Brown krijgt daarvoor de complimenten. Hij schreef en produceerde het album samen met Audrey. Doorleefd geloof, dus langs de weg van pijn en verwondingen – in een interview met Relevant Magazine vertelt ze er open over – wil Assad delen van hervonden identiteit, vertrouwen en blijdschap. De opener is het titelnummer, een soft pop song zoals Christine Denté of Michelle Tumes die zou kunnen schrijven. Inspiratie is de altijd groene vijgenboom, de levensboom die je op diverse plekken in de Bijbel tegenkomt. Sprankelend pianospel en doordachte percussie kenmerken DelivererLittle Things With Great Love is een piano ballad om naar te luisteren en dan voorzichtig mee te zingen. Meer Michelle Tumes sound is te horen in The Joy of the Lord.

Synths vullen River aan, waaraan hiphopper Propaganda meewerkt. De piano krijgt weer een hoofdrol in Teresa en Irrational Season, een hymne. Wounded Healer met celtic arrangement werd mede geproduceerd door Ben Shive (Andrew Peterson, Brandon Heath, Colony House) en geïnspireerd door het boek The Wounded Healer (1990) van Henri Nouwen.  Gitaarspel kleurt de power ballad When I See You en de piano opnieuw Immanuel’s Land, een liedje dat maar zo in een liedbundel voor samenkomsten terecht kan komen.

Het refrein in de afsluiter Drawn to You, een piano ballad, werd geschreven door Matt Maher, terwijl de coupletten stammen uit de tijd van de eerste contacten met een traumatherapeut. Moedig om tussen alle feel good worship songs deze kant van een actief geloofsleven te laten zien.

 

[spotify spotify:album:2jevkGpoYaQv6Iu9aLU8nl ]