Rondje Balkbrug – Reestdal na griep spieren en gadgets te testen

Zondagmiddag 4 februari direct na een 12km ronde hardlopen door de vrieskou was het mis. Aanhoudend koud, licht in het hoofd, heel vroeg naar bed in een poging de griep met voldoende rust te trotseren. Maandag gewerkt in Amsterdam en na thuiskomst en eten weer naar bed. Datzellfde dinsdag en woensdag gedaan zonder het gewenste effect. Donderdag zag ik af van een dag werken in Brussel en meldde ik me voor de 2e keer in m’n hele werkzame leven een dag ziek. Veel geslapen en tussendoor gelezen in de door Michèle de Waard geschreven politieke biografie van Angela Merkel. Vrijdag heb ik wel weer thuis gewerkt, maar klaagde m’n rug. Om de hele dag met een kromgetrokken rug te lopen is geen pretje. Ik meldde me af bij routebouwer Henk Kersies en FLAL bestuurslid Folkert Heida. Ik had namelijk maar wat graag zaterdag de 50km Onder Ons wandeltocht vanuit De Krim gewandeld. Vrijdag op zaterdag voor het eerst weer goed geslapen.

Relive ‘Rondje Balkbrug – Reestdal’

Rondje Balkbrug – Reestdal

In ear koptelefoons S8Voor de ronde op eigen gelegenheid en parate kennis van de omgeving, dus zonder kaart of route mee, heb ik diverse andere dingen aan en om. Als eerste een nieuw wit bedraad in-ear koptelefoontje van Bestfy. M’n andere zwarte bedrade koptelefoon met haakvormige in-ear buds heeft zulke stevige kabels dat deze het schuren langs de jas en rugzak meevertalen naar de ervaren geluidskwaliteit van de muziek. De Bestfy blijft goed in de oren zitten, hebben een helder geluid en de lichtere bedrading heeft weinig last van de jas of tas.
3G wandelschoenen 1Aan de voeten draag ik een nieuw paar wandelschoenen. Veel van mijn wandelschoenen, hoog of laag model, dure Hi-Tecs of goedkopere Mountain Peak maakt geen verschil niet uit, slijten opvallend snel aan de zijkanten waar de tenen overgaan op de voet. De bij vrijwel elke schoen aangeprezen waterdichtheid is waardeloos, als in het bovenwerk van leer of welk synthetisch goedje tegenwoordig ook maar letterlijk gaten vallen. En zo ben ik letterlijk wat zuiniger op m’n geld geworden. Via AliExpress heb ik geel-zwarte Brideng schoenen besteld voor €30. 3G wandelschoenen 2Half hoog model, om m’n enkels de noodzakelijke stevigheid te bieden, leren bovenwerk en – uiteraard – geclaimde waterdichtheid. De maat 45 zit ook echt als maat 45. Sluiiting om m’n voeten is verrassend goed. Onder het wandelen knelt het nergens en dat is bij lang niet alle nieuwe schoenen het geval. Schokabsorberend vermogen is goed, zo ervaar ik in het Heuveltjesbos en het Reestdal op de bevroren ondergrond en manoeuvrerend langs en over ongevallen takken en stammen. 3G wandelschoenen in Reestdal 2Grip aan de achterzijde met een soort tong voorkomt dat aan- en uittrekken een duw- en trekwerk wordt. Wel moet ik de veters één haakpunt aan de zijkant laten overslaan om bovenaan nog een lus te kunnen strikken.

Op deze Brideng schoenen durf ik nu al wel een lange afstand mee te wandelen. Op deze blauw-geel-zwarte wandelschoenen zul je me dus het komende jaar wel vaker zien!

Onder de trui draag ik de onlangs bij de Lidl als Creora (een Hyosung Corporation) skikleding verkochte Crivit H2Port Men’s Performance Top. De XL maat zit me goed. Dit speciale thermohemd pretendeert een biomapping system te hebben om het onder de stof 21 graden Celcius te houden. Ondanks de vrieskou buiten voelt het bovenlijf goed verwarmd. De mouwen kruipen niet omhoog, de body is duidelijk steviger (figuurcorrigerend zo je wilt) dan reguliere thermohemden die ik draag. Het functioneel herenonderhemd met yarn for the 21st Century heeft totaal 9 unique selling points.

Reestdal ook in winter mooi

Helaas zie ik geen reeën of hazen vandaag en zou de Reest tegen een sneeuwwitte achtergrond nog mooier zijn geweest. En al ben ik direct met zonsopgang weg, is de lucht grijs.

Het is weer even geleden dat ik een rondje langs deze kant van Balkbrug heb gelopen. De nieuwe wadi vanaf De Omloop naar Molen De Star, één van de maatregelen om bij hevige regenval het waterbeheer op dit laagste punt van het dorp te verbeteren, nieuwe bedrijven die op het Katingerveld zijn neergestreken. Het bord van de gemeente dat ondernemers moet verleiden zich ook hier te vestigen, ligt op de grond. Boom in ReestdalEn menig boom is geveld in het naaldbosperceel tussen landgoed Katingerveld en Den Kaat. Afgezien van de passerende hardloopgroep – Klazien is normaliter één van de deelnemers op zaterdagmorgen, maar vandaag vanwege haar close encounter met de griep niet, heb ik het Reestdal voor mijzelf. Ik houd het bij zoveel mogelijk onverharde paden, vind het meanderende pad door het landgoed Katingerveld in elk jaargetijde verrassend, ontdek ten zuiden van Den Kaat eindelijk een bospad dat me netjes om de eigen terreinen van bewoners houd en zie zo elke keer ook zelf weer wat nieuws.