Remedy Drive – The North Star

      1 Comment on Remedy Drive – The North Star

Op vrijdag 12 januari kwam The North Star van Remedy Drive uit. Het met een Kickstarter campagne gefinancierde album (“We’re making a rock and roll album to shine a light on slavery and injustice.”) was eigenlijk al bedoeld om in de herfst van 2017 te komen. Goed, nu net na de feestdagen een sterke release is een prettige verrassing, zeg ik dan maar. Het albumconcept in gedachten is de keuze voor Bob Marley‘s Redemption Song (origineel uit 1980) een passende cover. De synth pads lopen door in I Don’t Belong to You.

Opvallend zijn verder de bijdragen van Rachael Lampa McCarthy in de opener You Got Fire en rapper Propaganda in Sanctuary. Het dozijn liedjes bevat verder een keur aan rock, electronica (Disappear), rock die aan Switchfoot appeleert (Brighter Than Apathy) tegen TobyMac aanschurkende hip hop (You Got Fire) en gelukkig nog los kan als rocktrio in Endless. Voorman David Zach uit Nebraska schreef ook voor dit vijfde album prima teksten. Zijn samenwerking met The Exodus Road geeft handen aan voeten aan de stellingname tegen moderne (sex)slavernij. De meisjes uit Azië of Kameroen willen ook gewoon de zon zien en genieten van het leven klinkt het in Sunlight on Her Face, dat in een alternatieve versie als afsluiter een cello als extra’s krijgt. Luisterend naar de plaat in de auto of op de koptelefoon valt wel op dat de mix klinkt als van onder een gesloten putdeksel. Herstel naar een meer open klinkend resultaat zou de kwaliteit enorme stappen vooruit helpen.

[spotify spotify:album:7F9T8mQ5juwtu0yelyswqU ]