Philippa Hanna – Come Back Fighting

Voor de financiering van haar nieuwe album Come Back Fighting maakte de Britse zangeres Philippa Hanna gebruik van het crowd funding platform Rocketfuel. Haar 6e studioalbum markeert het alweer 10 jaar meedraaien in de muziek en meer dan 1.000 live optredens achter de rug. Voor de opvolger van het poppy Speed of Light (2016)  trok de Britse naar Nashville om liedjes te schrijven. Country pop van het gezellige soort is het resultaat in de eerste helft van het album met het titelnummer als opener, Off the Wagon en Dorothy.

Bij de opnames in West Yorkshire zijn Britse vrienden meegenomen zoals BBC Radio 2 presentator Paul Jones op harmonica, John Dowling op banjo en van tijd een gospelkoor. Laid back R&B in Let ’em Fly. De productie is fris en vrolijk dankzij gitarist Roo Walker. Er zijn rustpunten ter bemoediging als The Hero en Getting on With Life. In het laatste deel van de collectie vind je de praatpop in Do The Unthinkable, de ballad Million Flowers, gospelkraker I Saw the Light (origineel uit 1948 van Hank Williams) en de goede cover van de Elvis Presly zwijmelhit (You Are) Always on My Mind. Prettige luisterervaring.