Grammarly als Android of iOS toetsenbord

In juli 2016 besprak ik Grammarly, het taalcorrectie hulpje voor Engels in de browser of MS Office. Het team achter Grammarly heeft gewerkt aan een mobiele oplossing en heeft sinds december de Grammarly Keyboard gratis beschikbaar voor iOS en Android.

Ik heb een broertje dood aan automatisch corrigeren van woorden als ik op mijn smartphone aan het typen ben. Vaak is het probleem onze Nederlandse taal versus het gebrek aan kennis bij Google. Ik heb Grammarly voor Android getest.

Wat doet Grammarly Keyboard?

Screenshot Grammarly keyboard settingsBij alles wat je intikt zal Grammarly de spelling en grammatica controleren, zoals dat ook op de laptop of pc gaat. Grammarly Premium gebruikers krijgen ook stijlverbeteringen aangeboden. Naar wens kun je Brits of Amerikaans Engels instellen. De suggesties komen boven het toetsenbord te staan. Erop tappen effectueert de verbeteringen. Door de correctie te openen zie je uitleg bij het voorstel.  Je kunt ook eigen woorden aan het woordenboek toevoegen.

Nederlandse woorden worden niet herkend en blijven verder ongemoeid. De makers ‘zien’ natuurlijk wat je schrijft, maar claimen met versleuteling de met de eigen servers uitgewisselde gegevens ter controle beschermd te hebben. Ook is het toetsenbord niet in staat om gevoelige velden zoals credit card gegevens of wachtwoorden uit te lezen. Swipe invoer wordt nog niet ondersteund.

Waar is Grammarly te vinden?

Screenshot Grammarly meets DutchAndroid gebruikers kunnen naar de Google Play Store om de Grammarly keyboard app te downloaden; voor iOS is de app te vinden in de App Store. Open na downloaden en installeren de applicatie, doorloop de paar stappen voor de confguratie en klaar is Kees. Inloggen kan met je Google of Facebook account, maar ook met je Grammarly account.