Eleventyseven – Rad Science

      1 Comment on Eleventyseven – Rad Science

Na 6 jaar rust is de band Eleventyseven weer opgestaan en na een succesvolle Kickstarter campagne terug met Rad Science, de opvolger van Sugarfist (2011). Lekker lopende synth pop deuntjes als cadeau voor fans van Manic Drive, Capital Lights en Family Force 5. In Nederlandse radio formats sprekend zul je New Rock Bottom of 1990 Awesome of van het trio vast bij Seven FM kunnen beluisteren. In New York Minute wordt de synth pop even verruild voor de post punk die collega’s als Stellar Kart of Relient K maakten. Daarna weer braver door met recht-toe-rechtaan radiovriendelijke electropop in Holding Out en Microchip.

Het tempo gaat omlaag in Inside Out, dat aan Paper Route doet denken. Nog altijd mid-tempo, maar dan met arpeggio’s en smerige synth baslijn is Kick the Habit. De gitaren zijn weer gestemd en om de hals gehangen in Hourglass, een lekkere rocker. Zware synth rock is Neverafter nota bene mèt gitaarsolo. En niks zoete ballad ter afsluiting. Wish Myself Away is een pop-punk meezinger met beide benen in de 90’s. Origineel of eigen geluid klinkt anders. Net als veel andere op crowd-funding gebaseerde albums is op veilig gespeeld, ook wel handig na zo lange afwezigheid je trouw fans niet van je te vervreemden. Ik ben benieuwd naar de volgende stappen van Matt c.s.
[spotify spotify:album:015KR7uLbsHv0qdZtUabcz ]