Wandelen-tag 2018

      No Comments on Wandelen-tag 2018

In 2017 heeft Verawandelt meer dan 20 wandelaars geïnspireerd met haar wandelen-tag post. Het lezen van persoonlijke antwoorden op 10 vragen over wandelen geeft een unieke blik in wat wandelaars beweegt. Zelf droeg ik 2 oktober 2017 bij. Nieuwjaarsdag daagde Vera me uit de voornemens voor 2018 op het vlak van wandelen te delen. Bij deze. Net als bij de 2017 editie van de wandelen-tag zijn de foto’s in het afgelopen kwartaal genomen.

Welke wandeluitdaging ga je aan voor 2018?

Henk-Jan en Folkert op rondje SiegerswoudeIk wil minimaal 2018 kilometers wandelen. Dat lijkt te doen met een blik op de eindstand van 2302 kilometers per 31 december 2017. Ook ik heb echter geen garanties gekregen voor gezondheid of vrij blijven van blessures. Ik wil ook blijven hardlopen. Met een dochter nog wat universiteiten langs en vakanties vieren kosten ook wandelzaterdagen. Ik heb me afgelopen weekend aangemeld bij de Endomondo uitdagingen

 • Wandel 2018 km in 2018
 • 2018r = 2018 km, een internationale groep mensen met de uitdaging al rennend, wandelend of fietsend de 2018km te bereiken.
 • 2018 = 2018 km, met eenzelfde opzet.

Met wie ga je wandelen in 2018?

Wandelbankje Havendijk 's-Hertogenbosch
Bij de georganiseerde FLAL wandelingen zal ik met Folkert Heida oplopen, bij de Kennedymarsen met één of meer wandelmaatjes. Een paar maal zal Klazien meegaan, heeft ze belooft. De tochten in zuidoost Drenthe of noord Overijssel in de agenda zijn daarvoor goede kandidaten. Ook hebben we samen nog een te ontwerpen paleizentocht in Den Haag afgesproken. Voor de rest blijf ik het ook prima vinden om wandelingen alleen te doen.

Waar doe je je wandelinspiratie op in 2018?

Selfie Henk-Jan bij Hollands DuinMijn jaarplanning voor 2018 is eind november begonnen op wandel.nl. Het papieren programmaboekje van de KWBN krijg ik nog wel, maar achter de laptop met Outlook, WordPress en Wunderlist bij de hand plant het wel zo gemakkelijk. Eerst Kennedymarsen en een paar terugkerende wandelevenementen, dan aanvullen met georganiseerde tochten op plekken waar ik niet eerder ben geweest. Ideeën voor wandelingen bewaar ik door het jaar heen in Pocket, ik volg van een aantal wandelaars hun gelopen routes in Wikiloc en Facebook in de wandel1000km groep.

Wat is je eerste wandelaankoop voor 2018?

Henk-Jan voor Magere Brug over Amstel AmsterdamGeen idee, eind 2017 heb ik nieuwe lage wandelschoenen, een wandelbroek extra en nieuwe bedrade ear buds gekocht. Ik heb nog gidsen genoeg. Voorlopig kan ik vooruit.

Welk wandelgebied wil je zeker niet overslaan in 2018?

Henk-Jan in Aekingerzand na 2e rustHet Reestdal. In de loop van de jaren ga ik verder weg van huis wandelen, maar ook dichtbij is het in elk jaargetijde mooi. Voordeel is, dat ik zo vanuit huis in Balkbrug kan wandelen in alle windrichtingen met bos, heide, landelijk gebied en watergangen om de hoek. En, het hoeft dan geen 40km tocht te zijn om wat te zien van de eigen omgeving.

Welke wandeling staat hoog op je to do lijstje in 2018?

Selfie Henk-Jan aan EysingapadIk ben voorloper van het Pronkjewailpad dat natuur en cultuur, toeristische toppers, dorpen en steden in de provincie Groningen met elkaar verbindt. De noordelijke lus van 250km van deze individuele Tocht om de Noord wordt in april officieel geopend. Volgend jaar volgt een zuidelijke lus van nog eens 250km door de provincie Groningen. “Mijn” traject tussen Kolham en Groningen ga ik 13 januari voor de 2e maal verkennen. Vanaf het paasweekend in april gaat een groep wandelaars de 250km in 10 dagen tijd helemaal lopen als aftrap. Ik zal dan twee dagen meelopen om verslag te doen. Want net als voor de Tocht om de Noord ben ik lid van het mediateam, een wandelende reporter.

Tot en met oktober heb ik een aantal zaterdagen gereserveerd om de rest van het Pronkjewailpad te gaan lopen. Al met al is dit wel hét pad van 2018 in mijn to do.

Met welke wandelgids ga je absoluut op pad in 2018?

Ik moet het laatste stuk van De loop langs de hunebedden doen. En ik neem Wandelen over de Utrechtse heuvelrug nog wat dagen mee. Voor de wandelingen langs de Limes zal ik baat hebben bij de gids Romeinse Veldtochten.

Aan welk wandelevenement ga je meedoen in 2018?

Selfie Henk-Jan tussen Anloo en EextHet mag ook in het meervoud, hoop ik. En ik tel de ‘gewone’ georganiseerde dagtochten of eigen routes hier even niet mee. Ik heb me ingeschreven voor:

 • 1e Kennedymars Winter Hengelo op 20 januari
 • 6e Kennedymars Klarenbeek op 23-24 maart
 • Walk-off Pronkjewailpad op 2 en 6 april (zie hiervoor)
 • 2e Kennedymars PR Recordjacht Hengelo op 15 april
 • 1e Lauwersmeer Kennedymars op 26 mei.
 • 5e Kennedymars Hengelo op 9 juni
 • 2e Liemers Posbankloop Kennedymars op 30 juni
 • Tweedaagse Slachtemarathon op 31 augustus en 1 september die 19 januari 2018 helaas vanwege vanwege te weinig deelnemers is afgeblazen. In 2020 volgt weer een reguliere eendaagse Slachtemarathon.
 • Slotfestival Pronkjewailpad op 18 november.

En ik wil me inschrijven voor:

Welke wandeling ga je nogmaals lopen in 2018?

Selfie Henk-Jan bij Attero biogascentrale DuinkerkenstraatLos van de Kennedymarsen in Klarenbeek, Hengelo en Duiven (Liemers Posbankloop) ga ik het als wandelroute van het jaar 2018 genomineerde IJsselpad lopen, dat heel veel overlap zal hebben met het Hanzestedenpad.

Ga je op wandelreis in 2018?

Selfie Henk-Jan langs Oude Larenseweg HarfsenVan 20-27 april ben ik met andere ouders van Zwolse Celeanum Gymnasium leerlingen en gids Piet den Otter in Rome. Hoewel op een ander tempo dan normaal betekent dit eigenlijk een wandelvakantie van ruim een week langs enkele duizenden jaren cultuur en historie in de hoofdstad van Italië.

Geef de “Wandelen-tag 2018” door!

Selfie Henk-Jan in duingebied MeijendelVul je ook de wandelvragen van 2018 in? Kopieer de onderstaande vragen en geef de “Wandelen-tag 2018” door!

 1. Welke wandeluitdaging ga je aan voor 2018?
 2. Met wie ga je wandelen in 2018?
 3. Waar doe je je wandelinspiratie op in 2018?
 4. Wat is je eerste wandelaankoop voor 2018?
 5. Welk wandelgebied wil je zeker niet overslaan in 2018?
 6. Welke wandeling staat hoog op je to do lijstje in 2018?
 7. Met welke wandelgids ga je absoluut op pad in 2018?
 8. Aan welk wandelevenement ga je meedoen in 2018?
 9. Welke wandeling ga je nogmaals lopen in 2018?
 10. Ga je op wandelreis in 2018?

Zie ook: