Kingslynn – Into the White Light

Het album Into the White Light is zo’n album dat ik ergens in de herfst van 2017 heb opgeduikeld, al vele malen heb beluisterd, maar toch nog onbesproken is gebleven. Tijd om de opvolger van de EP Steady (2015) van de Amerikaanse band Kingslynn onder de loupe te nemen. Smaakvolle pop met een zangeres die aan Riki Michele (Adam Again) doet denken. Luister maar eens naar het ook als single uitgebrachte Without You of, Our Place of Give It Up. Het trio bestaat uit toetsenist en producer David A. Molina, bassist Michael Alexander en zijn vrouw Evelyn Grace die de liedjes schrijft en volzingt. De albumtitel is ontleend aan Give It Up, na de instrumentale opener (en titelnummer nota bene), waar het “We’re only young once. And now you sit just skin and bones. Long stares into the dark and cold. Oh, you’ll say ‘I took it too far’. Would you step into the white light. Wake up and finally change your mind. Give it up.”

Ruimtelijk gitaarspel (Our Place), elkaar niet willen verliezen (Wild Dream) en een minimalistische soundscape als basis voor galmen over licht (Lights), een intermezzo (Prima Lux) en een aan Fleetwood Mac appellerend basis timbre in Love, You Found Me kenmerken het middendeel. De jaren ’80 invloed is niet helemaal weggepoetst. In het mid-tempo Hideout zijn de synths en computerdrums onmiskenbaar. Het aanzwellen van tonen is uitgebuit in Within the Water, waarna pianospel de afsluiter You and I inluidt. Verkijk je niet op de rust. Het nummer ontrolt zich met percussie tot een wervelende track. Een volledig album is na de EP’s en singles geslaagd. Geen moment om je te vervelen.