The Corrs – Jupiter Calling

10 november 2017 kwam Jupiter Calling van de Ierse familiegroep The Corrs. De soft pop met keltische inslag is er nog altijd. Na 2005 nam de groep die vooral in de 90’s grote hits had, een pauze. De bandleden werden moeder en vader. In 2015 keerden The Corrs terug met White Light. En nu, twee jaar later, is er alweer een vervolg.  T-Bone Burnett (note to self: tjonge, het is echt sinds de laten jaren ’80 dat Leslie Phillips zich vrijvocht van het beknellende Amerikaanse christelijke muziekwereldje en zich tot Sam Phillips ontopte en T-Bone Burnett met Tonio K de soortgenoten waren, vanuit de ‘seculiere’ muziek hun werk doende.) produceerde de 13 liedjes met Andrea achter de microfoon en op fluit, Sharon op viool, Caroline op drums en broer Jim op gitaar.

Kabbelende deuntjes over de liefde (Chasing Shadows, Bulletproof Love, Season of our Love), maar ook een voor The Corrs zeer politiek uitgesproken SOS (Song of Syria), dat ook los als single verscheen.

Aardig zijn deuntjes als Butter Flutter en A Love Divine, echte uitschieters of indrukwekkende tracks heb ik zelf niet gevonden. Jupiter Calling kun je gewoon als gezellige achtergrondmuziek draaien.

[spotify spotify:album:4PDOzu0hnutkaRB7n5VLM6 ]