Andy Hunter – Presence 2

      1 Comment on Andy Hunter – Presence 2

Het multimedia project Presence (2016) van de Britse DJ Andy Hunter heeft een 2e aflevering gekregen die weer als normaal album te koop is en niet alleen ingepakt in een een mobile app. Meteen maar verwachtingen temperen: geen trance of floor fillers ditmaal, eerder een duik in chillout, ambient en soundscapes. Awe opent het album relaxed. De loops en samples van galmen leiden in het saaie Wonder. De piano is de vaste constante, ook in Wide Open. Hoe verder ik kom en vaker het album afspeel, bekruipt mij het gevoel dat hier wat themaatjes nodeloos zijn uitgerekt. Een echte liedstructuur ontbreekt, in de van samples aan elkaar geplakte Beauty en Light. En ja, weer is die piano er.

Broken kan ook na 5:30 eindeloos door blijven gaan. Kan iemand de sequencer uitzetten? De beat en arpeggio’s onder Hope hebben potentie, maar dan wel met vocals. De tracks tot en met Glorious zijn een herhaling van zetten, waarna Unspoken Truth in ambient kabbelend afsluit. Ik word hier niet warm van.
[bandcamp width=600 height=472 album=4111615433 size=large bgcol=ffffff linkcol=0687f5 artwork=small]