Sara Groves – Abide With Me

      No Comments on Sara Groves – Abide With Me

Sara Groves heeft 17 november haar 13e studioalbum uitgebracht. Abide With Me dat met hulp van fans op Pledgemusic werd gefinancierd bevat 11 persoonlijk bij elkaar gezochte gezangen die tijdloos tot harten spreken en in een nieuw jasje gegoten zijn. De arrangementen zijn folksy, de melodielijnen speels geïnterpreteerd. Meezingen met Tis So Sweet, Fairest Lord Jesus of What a Friend, is dus even opletten. Afsluiter He’s Always Been Faithful (zelf een variant op Groot is Uw trouw O Heer) stond vele jaren op de setlist van Sara Groves en haar band sinds ze 20 jaar geleden haar debuut maakte als recording artist. Herinterpreteren en met piano, bas en fluit opnemen was een bijzondere ervaring. Een 105 jaar oude kerk in hun woonplaats St. Paul, Minnesota, werd door Groves c.s. omgebouwd tot studio Art House North.

The Song of Blessing is met een koortje uitgevoerd. Voor mij onbekende liederen als To the Dawn en Lead On O King Eternal passen goed in het elftal. Het album als geheel is Sara’s oproep de beelden die hedendaagse lieddichters hebben gemaakt om God te openbaren, opnieuw te ontdekken. Die missie is geslaagd.