Kutless – Alpha Omega

      No Comments on Kutless – Alpha Omega

De Amerikaanse band Kutless brengt afwisselend rock en worship albums uit, een wat aparte combinatie en per keer dus schakelen of het resultaat je bevalt. Alpha Omega valt in het worship genre. Softrock aangevuld met veel elektronica om als zoetigheid makkelijk geconsumeeerd te worden. Het 10 nummers tellende album bevat een aantal bewerkingen van eigen nummers als Strong Tower en King of My Heart. Het album opent met een nieuw liedje Your Great Name. Het arrangement van de reprise van Strong Tower sluit er naadloos bij aan, met alle kritiek die je er eenheidsworst vrezend ook op kunt hebben. Dat gaat namelijk ook met King of My Heart (origineel van John Mark McMillan) door. Als 6e en 7e track zijn Phil WickhamYour Love Awakens Me en Great Are You Lord van All Sons & Daughters als 6e en 7e track opgenomen. Hillsong’s Cornerstone is er, maar ook een meer rockgetint You Are Love. Voor de diepgaande teksten of persoonlijk doorworstelde ontboezemingen hoef je niet te zoeken. Het blijven gemeenplaatsen als “Let His will be done at the greatest price / You gave Yourself as a sacrifice / You are, you are Love.”

Voor Gave It All stond de klassieker I Surrender All, een insteek die anderen met gezangen als It Is Well, Amazing Grace of Come Thou Fountain gebruikten. De mid-tempo (what else?) liedjes Shepherd of My Soul en No Wonder (Roar of the Rugged Cross) (ooit een kruis horen brullen?) maken het tiental toch wat vlees noch vis liedjes compleet. Nee, dit is wat mij betreft geen memorabel werk, noch in muzikaal, noch textueel opzicht. Een EO Jongerendag zullen ze er (weer) veilig mee kunnen platspelen.
[spotify spotify:album:1wYzjeBuRyTmaz0bp4exoU ]