Amsterdam Light Festival 2017-18

Net als eerdere jaren is het Amsterdam Light Festival een goede reden tijdens de donkere wintermaanden in de avonduren in de Amsterdamse binnenstad te wandelen. Donderdag 28 december zijn we overdag ook aan het wandelen geweest, de Amsterdam Church Route verkend. Na een vroege warme maaltijd bij Asian Kitchen in de Vijzelstraat trekken we de winterjas weer aan en lopen terug naar de kop van de Herengracht. Vanaf de Vijzelstraat duurt het tot op de hoek Wijde Heisteeg – Singel dat de GPS de satellietsignalen heeft opgepikt, maar dan is ook alle apparatuur klaar.

We volgen vanaf hier de 10km route zonder de extensies naar het Leidscheplein en Museumplein. Homeward Bound Amsterdam Light FestivalDe werken van de waterexpositie zijn langs de Herengracht en op de Amstel te vinden. Op dit festival is zien belangrijker dan lezen. Daarom geen uitgebreid verslag. Wil je de achtergrondinformatie bij de kunstwerken aan of op het water lezen, kan dat online bij de festival site of in het programmaboekje, dat op de het plein bij het Centraal Station of op de landexpositie in het Marinecomplex achter het Scheepvaartmuseum te koop is. Vanaf de landexpositie zijn we zelf over de loopbruggen terug naar de Prins Hendrikkade gewandeld om daar de bus naar het Buikslotermeerplein te pakken en de auto terug naar huis te nemen.

Veel plezier met de fotoreportage. Tot en met 21 januari 2018 is de waterexpositie geopend. De landexpositie sluit na 7 januari 2018. Dagelijks zijn de werken vanaf 17u verlicht.