Micah Tyler – Different

      No Comments on Micah Tyler – Different

Net als Starflyer 59 voorman Jason Martin is Micah Tyler vrachtwagenchauffeur  Hij heeft ervoor gekozen zijn jeugdleider positie op te geven. z’n huis te verkopen en met gezin en al per trailer de omgeving door te trekken en zijn muziek te delen. Zijn liedjes hebben zo al heel wat live uitvoeringen gekend, voorze nu op het debuutalbum Different belandden. Een aantal liedjes schreef Micah terwijl zijn oma en jongere broer voor kanker werden behandeld. Hoewel de melodieën op het eerste gehoor doorsnee Amerikaanse gitaarpop lijken – denk aan Steven Curtis Chapman, Steve Camp of MercyMe – zijn de teksten over liefde en genade doorleefd.

Liedjes als If She Only Knew en Beautiful bedoelen te bemoedigen. Ze mogen er zijn. Even Then is catchy en up-tempo. Overal en altijd houdt God van Zijn kinderen. Lekker meezing en -klapdeuntjes als in Story I Tell. Al met al een aardig eerste product na een 6 song EP die integraal op dit album is overgenomen. Naast de 11 reguliere nummers maakt een akoestische versie van het titelnummer de 40 minuten durende set compleet.

En nee, Tyler is niet alleen muzikant en liedjesschrijver. Hij wil je ook best uit de doeken doen wat typisch Amerikaans jargon op het christelijk erf betekent.