De 6 meest inspirerende wandelfilms

      3 Comments on De 6 meest inspirerende wandelfilms

De herfst en winter staan voor de deur. Een minder fijne tijd om zelf de deur uit te gaan om een flinke wandeling te maken, maar een hele goede tijd om een aantal prachtige films te bekijken. Trekking en avontuur staan synoniem voor elkaar. Er zijn door de jaren heen dan ook een aantal geweldige inspirerende films met betrekking tot dit onderwerp gemaakt. Dit zijn de favorieten van Lisa Kok van MrKortingscode (Alle aanbiedingen van 1700 webwinkels) die vandaag het gastblog verzorgt.

1. Wild (2014)

Het leven van de Amerikaanse Cheryl valt helemaal uit elkaar. Haar moeder overlijdt, haar huwelijk loopt stuk, en op het werk gaat het niet lekker. Ze besluit het roer om te gooien. Ze schaft een gigantische backpack aan en besluit het Pacific Crest Trail te lopen. Het ruim 1700 kilometer lange pad is de langste tocht in de VS. De film volgt de inspirerende verandering die Cheryl doormaakt tijdens het wandelen van deze Trail.

2. 127 Hours (2010)

Avontuur en adrenaline verslaafde Aron gaat op ontdekkingstocht in een afgelegen gebied in Utah. Terwijl hij een diepe kloof vanbinnen ontdekt komt zijn arm tussen vallende rotsen vast te zitten. De hele film gaat over het waargebeurde verhaal waarin Aron 127 uur vastzit in de rotsen. Het is enorm bijzonder hoe spannend en zenuwslopend ze dit verhaal hebben weergegeven.

3. The Way (2011)

The Way is een aangrijpend verhaal over een vader die de as van zijn overleden zoon ophaalt. Zijn zoon was van plan om de Camino de Santiago te wandelen, maar kon dit wegens zijn onverwachte overlijden niet voltooien. De vader besluit, samen met de as van zijn zoon, toch het hele pad te voltooien en op deze manier een waardig afscheid van zijn zoon te nemen.

4. Into the Wild (2007)

Onder reizigers is het verhaal van Into the Wild zo’n beetje een legende geworden. Christopher besluit na zijn afstuderen de samenleving gedag te zeggen. Onder de pseudoniem Alexander Supertramp verbrandt hij zijn paspoort en geld om de wildernis van Alaska in te trekken. Zijn avonturen worden in deze film op een meeslepende wijze verteld.

5. A Walk In The Woods (2015)

Deze film is gebaseerd op een van de boeken van Bill Bryson. De bestseller auteur werd beroemd dankzij zijn komische avonturen die hij als geen ander weet te beschrijven. Zijn humor komt in de film goed naar voren. Het verhaal gaat over Bill die zijn vriend mee neemt voor een tocht over het beroemde Appalachian Trail.

6. Tracks (2013)

Een prachtig verhaal over de jonge Australische Mia die de woestijn doorkruist gezamenlijk met haar kamelen. Een enorm bijzonder en aangrijpend waargebeurd verhaal. Mia’s verhaal wordt gevolgd door National Geographic, terwijl Mia meer het doel had om rust te vinden en alleen te zijn. Het is een verhaal over avontuur, het zoeken van jezelf, het samen zijn met de natuur en het maken van lange trektochten. Een prachtige film.