Shania Twain – Now

      No Comments on Shania Twain – Now

De countrypop van Come On Over (1997) heb ik grijsgedraaid. Daarna ben ik Shania Twain uit het zicht verloren. Geen wonder nu ik lees dat Up! (2002) haar laatste album was. Daarna werd het stil. Achter de schermen ging Shania door een diep dal. Producer en echtgenoot Robert Lange bleek het met Shania’s beste vriendin te doen. Een scheiding, een depressie en stemband problemen volgden. Ze hervond de liefde en trouwde in 2011 met Frédéric Thiébaud, nota bene de voormalige echtgenoot van de bewuste beste vriendin. Partnerruil dus met een (emotionele) prijs.

Ze zocht de podia weer op, eerst in Las Vegas (net zoals Céline Dion zich al jarenlang vermaakt), daarna met de Rock This Country Tour door Canada en de VS. En nu, eindelijk, het come back album Now met 16 zelfgeschreven nummers en bijna een uur lang muziek.

Vier producers, Jake Gosling, Ron Aniello, Jacquire King en Matthew Koma zijn verantwoordelijk voor het geluid en de arrangementen. Enerzijds lijkt er niets veranderd als je Swingin’ With My Eyes Closed en Home Now opzet. Wat donkerder – ja de leeftijd verlaagt de reikwijdte van de stembanden ook – zijn Light of My Life en Poor Me. “. ‘Found it in his closet/Right behind the lies/I wish I never saw it/The secret in his eyes/He never told me how long/I’d been living in the dark/No one turned the light on/I fell and broke my heart/Still can’t believe he’d leave me to love her.” beschrijft uit Shania’s oogpunt het ontdekken van overspel.

Laid back klinkt Who’s Gonna Be Your Girl. De piano ballad More Fun en de rustige country song I’m Alright kabbelen voorbij. Radiopotent is Let’s Kiss and Make Up. Daarna weer een piano ballad in Where Do You Think You’re Going. De (nieuwe) liefde krijgt meer aandacht in Because of You en Life’s About to Get Good. Het besef You Can’t Buy Love is er. Zwijmelen kun je in Soldier. Het gezellige All in All besluit het album. Nu maar hopen op de trouwe fans van weleer. Ik zie mijn tienerdochters dit geluid niet 1-2-3 oppikken.