Teammate – Teammate

      No Comments on Teammate – Teammate

Scott Simons (zang, toetsen) en Dani Buncher (zang, drums) kennen elkaar al heel wat jaren, leken in de liefde voor elkaar bestemd, maar dat liep anders dan een traditionele break-up of roze wolk romance. Muziek bleek de bindende factor voor het tweetal elkaar niet meer met vriend(in) aansprekende jongen en meisje. De bandnaam en titelloos debuutalbum TeamMate voor wat begon als een ‘bedroom-laptop’ project in elk geval de lading dekkend.

Oorwurmen maken kunnen ze. Van opener en in 2016 als lead single uitgebrachte Nothing’s Ever Over, What You Got en Something Simple. Ambachtelijk werk op toetsen en slagwerk, eenstemmige samenzang in deuntjes die wars zijn van de hijgerige en this year’s model top-40 sound.

Souvenir zet de trend voort. Mid-tempo en met vette synth bassen aangedikte Damage en Until You Find Me. Je zult maar op een Goldmine zitten. Dan boeit andermans geld of inspanningen niet meer. Afwisseling is er in het licht rockende Into Motion, waarna de afsluiter Don’t Count Me Out (het album heeft 9 tracks) alweer te vroeg komt. Muziek om eens wat vaker te beluisteren.

[spotify spotify:album:4pSZFtEH9w1kQfNlZy2F40 ]