Madeline Juno – DNA

      No Comments on Madeline Juno – DNA

De Duitse zangeres Madeline Juno (echte naam: Madeline Obrigewitsch) heeft na Salvation (2016) alweer een nieuw album, ditmaal met 16 Duitstalige nummers uitgebracht. Een Imogen Heap Hide and Seek achtig Halt mich fest opent. Een dans van akkoorden, vocoders en live zang. Als voorproefje van DNA werden ook Still en het pittige Gift als singles uitgebracht. De nu 22-jarige singer-songwriter is druk met het uitdrukken van liefde. Van Drei Worte, Verlier mich in dir, Ohne Kleider tot Unser Lied en Durchsichtig. Met electronica doorspekte (soft) pop tunes die Madeline Juno helemaal alleen produceerde.

Schatten ohne Licht is radiopotent, de Mein Herz tanzt ontspant. “Mit dir fühl’ ich mich federleicht. Und im Endeffekt muss das doch reichen. Um auf die Spitze jedes Glücks zu steigen. Wir beweisen’s der Welt.” Van haar 2016 Waldbrand EP is een akoestische versie als afsluiter opgenomen. DNA is van constante kwaliteit en is afwisselend genoeg om een herhaalde luisterbeurten met gemak te doorstaan. De Duitstalige liedjes zullen een internationale carrière in landen met andere voertalen hinderen. Ik vermoed dat in eerste aanleg de thuismarkt groot genoeg is. En voor mij een mooie gelegenheid m’n Duits op te halen. Op haar Youtube kanaal heeft Madeline een vierdelige lied-voor-lied achtergronddocumentaire gepubliceerd.