Stephen Christian – Wildfires

      1 Comment on Stephen Christian – Wildfires

Voormalig Anberlin voorman Stephen Christian is tegenwoordig voltijds aanbiddingsleider in Calvary Church Albuquerque in New Mexico naast zijn nevenactiviteiten met de band Acceptance (het Colliding By Design album besprak ik in mei 2017). Een soloalbum met aanbiddingsliedjes lag sinds de eerste helft van 2015 op de plank, maar is eind juli echt uit. Op Wildfires vind je 10 nummers in 41 minuten geperst. Het schrijfwerk werd geboren in een tijd van persoonlijke strijd, hoewel Christian in interviews en al helemaal niet in de songteksten op de achtergrond ervan. Het resultaat zijn – hoe waar ook – uitgekouwde teksten over de naam van Jezus Christus, liefde, hoop en verwondering. Muzikaal is met electronica doorspekte pop/rock songs, waarmee Stephen zowel met band als met een bandje kan optreden. De set doet enigszins denken aan Phil Wickham, hoewel Wildfires een minder bombastische productie kent.

De liedjes zijn doorgaans ook prima op te pikken door een lokale band in een kerk of gemeente. Gloria werd met lyric video als lead single losgelaten op de Hot AC/CHR lijsten in Amerika. Op Atmosphere zingt Sarah Reeves mee. Het duet klinkt zoet. Zingen kan de beste man echt wel.

Wat meer persoonlijke diepgang had ik gewaardeerd. Vervelen doet het album niet. Mijn tip voor een volgende single: He Is Anthem.