The City Harmonic – Benediction (Live)

De Canadese contemporary worship band The City Harmonic speelde in 2013 op de EO Jongerendag. Ze spelen gepassioneerde, op mid-tempo new wave en rock tunes gebaseerde aanbiddingsliederen. Onlangs maakten de mannen de cirkel rond door in in Hamilton, Ontario waar het in 2010 begon, 29 april 2017 hun vierde en toch echt laatste album op te nemen met publiek. Benediction Live: Worship from Churches Working Together in Canada is het resultaat met 14 nummers en 61 minuten muziek om mee te zingen en na te genieten van dit live concert.

Jezus Christus’ verlossingswerk en het antwoord van gelovigen in liefdevolle aanbidding voor God en Zijn Zoon zijn de rode draad van My God tot Benediction. Bekende liedjes als Yours, Mountaintop (met een denderend drumsolo aan het eind) en Manifesto (de bewerking van het Onze Vader gebed) ontbreken niet, net als de eigen versie van Doxology. In liedjes als Yours zijn de U2 invloeden niet te missen. Maar toch is er ook ruimte en wat rustiger werk, zoals in Praise the Lord, Honestly en A City on a Hill. Hier klinkt toch wel de rauwe passie bij Elias Dummer die aan wijlen Keith Green doet denken.

Elias werkt aan een solo worship project en is betrokken bij gemeentestichting in Nashville. Eric Fusilier (bas) gaat voor bij een Anabaptistenkerk in Hamilton, Josh Vanderlaan (drums) leidt de techniek in zijn thuisgemeente, terwijl en Aaron Powell (gitaar) in het muziekteam van een Anglicaanse kerk is toegetreden. Verschillende denominaties verenigd in één band uit één stad: The City Harmonic.