Jennifer Knapp – Love Comes Back Around

Via Pledgemusic waar de Amerikaanse singer/songwriter Jennifer Knapp haar nieuwe album met crowd funding onder fans financierde, ben ik de afgelopen maanden meegenomen in het opname en release proces van Love Comes Back Around. Op 12 mei kwam de eerste single, New Day, uit met een artikel in Elmore Magazine. Daarin vertelt ze: “Although some are inclined to keep reminding you of what foolishness you did yesterday, each new day brings with it an opportunity to leave the past behind and start afresh, wash your hands of it and move on. And sometimes it takes a bit of that same rebellious spirit that got you in trouble in the first place to keep your hope alive, in moving ahead.”

Op 23 juni kwam het geheel van 10 nieuwe liedjes over de wat ongemakkelijke onderwerpen waar Knapp zich aan waagde uit. Liefde, ook in een lesbische relatie zoals Jennifer die al jaren heeft, komt neer op werken, geven en nemen, vergeven, niet zozeer lust en seks. “When I think of all you’ve traded. Let me wander while you’ve waited. Waited for me to lock it down. Let this ring that’s on your finger remind you. That love comes back around.” klinkt het in het titelnummer.

Producer en bassist Victor Krauss heeft z’n best gedaan met een solide tiental Americana, folk songs als resultaat. Knapp’s laaggestemde vocalen doen soms aan Amy Grant denken (Don’t Believe Me), maar Amy hoor ik nog niet gauw Girl Thing zingen 😉 En wat let je om na Return to Me gewoon weer Straight Road aan te klikken of ouderwets op repeat te drukken?
[spotify spotify:album:1b9T35eFu4k2nyZgOMk6HD ]