Imagine Dragons – Evolve

Liefde heeft wat gevaarlijks. I Don’t Know Why, het eerste lekker lopende nummer op Evolve, het nieuwe album van de Amerikaanse band Imagine Dragons bezingt het. Rappen kan frontman en drummer Dan Reynolds ook, in het urban Whatever It Takes, een ‘wave your banner’ achtig nummer dat het live met publiek goed doet. In hetzelfde genre hoort Believer thuis. Meezingen kan in Walking The Wire en Rise Up, dat veel van Foo Fighters weg heeft. Gelikt is de pop rock in I’ll Make It Up To You. En ontwaar je net als ik Queen in Yesterday? Electronica en close harmony zang gevolgd door stadionrock tekenen Mouth of the River. Thunder bevalt me goed onder het wandelen. De percussie in Start Over doet me sterk aan Kate Boy denken. De slepende electrop ballad Dancing In The Dark sluit het elftal af.

Alex da KidJoel Little en Mattman & Robin tekenden met de bandleden voor de geslaagde productie. Nee, geen originaliteitsprijs, wel een lekker album.
[spotify spotify:album:5GlPAy2PRJW06GVFhKwGTl ]