The Classic Crime – How To Be Human

Geen vijftig tinten grijs, maar verschillende tinten groen (Shades of Green) op het van een kleurrijke hoes voorziene album How To Be Human van The Classic Crime. De plaat heeft alweer heel wat draaibeurten gehad. De gitaarrock bevalt mij best. Het catchy Holy Water na de instrumentale Introduction to Dance, de opmaat naar de 10 uitgewerkte liedjes en nog een intermezzo Hold on Let Go. Textueel zouden gelovigen begrijpelijk moeite kunnen hebben met de erkenning dat al het water, ook het verder ongeduide holy water uit de miljarden oude oersoep komt, terwijl “There is no God damned thing in sight. It’s all deemed good in his eyes. You are this perspective. Here to witness the light.”

Zanger Matt McDonald zet door in Not Done With You Yet, waarin God gevraagd wordt met fouten af te rekenen. Het gas gaat terug in Ghost en Driftwood. In Wonder worstelt de zanger met theologie  “Have I f***ed up my head with all the books that I read?” om het antwoord in de bewondering van God te vinden. Herhalende patronen in muzikaal en textueel opzicht in Spare Time, More en het at spannender The Third Way. Producer Michael “Elvis” Baskette (Alter Bridge, Slash e.a.) laat Matt MacDonald een Blaudzun-esque ballad als slotakkoord uitvoeren: Black & White. Aardig en misschien daarom wel zo achteloos vaak te draaien: ik mis echte uitschieters!
[spotify spotify:album:6J9gRf2PpJL4pDsV5XwANi ]