Mister and Mississippi – Mirage

Mister and Mississippi heeft voor het 3e album Mirage dat 7 april uitkwam zichzelf opnieuw uitgevonden. Donkerder en met nadrukkelijker percussie. Dat ik in 2013 zittend in een halve maan-opstelling in het Deventer Burgerweeshuis de band hun indie folk debuut zag en hoorde vertolken is verleden tijd. Nog steeds mag je intensief luisteren, maar zie ik je eerder met gesloten ogen wiebelen en meedeinen op de geluidsgolven van Wolfpack. Bad beats en Prince-achtige melodielijn in Lush Looms. 80’s rock in The Repetition of Being Alone en een flanger die de tonen kleurt in het titelnummer. Producer Simon Akkermans heeft de band met zangeres Maxime Barlag ondersteund bij hun creatieve proces en opnames.

In HAL9000 (de fictieve computer uit de Space Odyssey reeks) dat net als Wolfpack eerder als single uitkwam, voert je terug in de tijd. Analoge synths zijn ook in de basis van Pulsar en Vices/Virtues te horen. En als je dan toch voor het ruimtelijk geluid gaat, is er het tweeluik Interstellar Love en afsluiter Replicants. Compleet met samples van ruimtevaart journalisten zitten de 39 minuten er dan alweer op. Voor de setlist van live concerten betekent dit een andere insteek, wellicht tot nieuwe arrangementen voor de oude nummers om ze consistent te maken met het nieuwe materiaal.

Typisch een album dat je een aantal moet luisteren. Haak niet te snel af met klachten over de verschillen ten opzichte van de eerste 2 albums. Gun Mister and Mississippi creatieve vernieuwing.
[spotify spotify:album:37Qd8YtrDUINblqAPzlSeU ]