We Are Leo – The Rush & The Roar

Gelikte gitaarpop, deels 80’s retro synth pop en de samenzang die je bijvoorbeeld van The 1975 kent. Een elftal liedjes in amper 40 minuten, maar wel van het soort dat je zonder moeite regelmatig terugluistert. The Rush & The Roar is de opvolger van Fightback Soundtrack (2014) uit. Eenvoudige feel good teksten in een wat vlak gestemde David Duffield. CRZY AWSM doet erg denken aan de Capital Kings. Muziek uit een doosje. Hoewel de band te boek wil staan als christelijke groep, zijn de referenties naar God en Christus op z’n best vaag en oppervlakkig.

Het swingt wel in Low Key en 61 / Twenty-Three, de handjes kunnen in de lucht met Warrior. We Are Leo doet me erg denken aan de voormalige band Only Seven Left. Zodra je tiener-af bent, zou je ook muzikaal ook wat meer volwassener, doordachter werk mogen gaan ontdekken.