Escape to Wildlands Adventure Zoo Emmen

Deze zaterdag geen wandeling op het programma, wel de jaarlijkse familiedag van de Capgemini personeelsvereniging Escape in Wildlands Adventure Zoo. Deze keer is het voor ons een soort thuiswedstrijd. Waar de gemiddelde collega nu eens twee uur in de auto zit, staan wij na een half uur rijden in hartje Emmen, waar we gratis parkeren achter de winkelstraat, dichtbij stadshotel Boerland. Ons vorige bezoek aan de dierentuin Emmen, toen nog aan de oostzijde van het centrum, was toen Johan nog aan de fles was. Hij is nu bijna 18 en net als Henriëtte lekker aan het werk. We na de verhuizing naar de nieuwe locatie op de Noordbargeres en herdoop in maart 2016 in Wildlands Adventure Zoo voor het eerst op bezoek met Marianne, onze jongste dochter van 13.

Atlas Theater EmmenDe charme van op stap zijn met de personeelsvereniging is dat rang en stand er niet toe doet. De eigen manager deelt met oranje Escape shirt aan enveloppen uit met consumptiemunten en plattegrond; een andere manager stapt met kind op de nek regelmatig door het beeld. Je ziet eens de partners en gezinnen achter (of naast) collega’s. En heerlijk, je hoeft niet over het werk te praten en je hebt in zo’n groot park niet het idee alsnog met hen opescheept te zitten. Met een lunchbag om – meteen handig om de collega’s mee te herkennen – hebben we een natje en droogje tot het avondeten. Univé leden hebben vandaag ook hun dagje Emmen. Hen kun je herkennen aan de Univé keycords 😉

Serenga

Bavianen Wildlands Zoo Emmen 1We stappen ‘s morgens na 10.30 door de zijingang van het zonnepaleis in de Serenga ‘wereld’, de savanne en woestijn, waar prairiehonden zich laten fotograferen, een nijlpaard zich heeft verstopt en de wallaby’s zich grazend weinig bekommeren om het bekijks. Stokstaartjes die hun eigen gangenstelsels hebben, doen het bij jong en oud goed, terwijl de leeuwen buiten zicht zijn. De Animazia hal hebben we vandaag niet nodig als schuilhut. Het miezert een paar keer overdag, maar niet om bang van te worden. Vanochtend was het een gok: korte of lange broek, wel of geen jas op reserve mee. Het ‘slechts’ 22 graden worden vatte ik op als een advies voor lange broek met shirt. Jassen zijn thuisgebleven. Terug naar de dieren. De bavianen die in een soort arena bekeken worden bij hun ouderschap, seksuele driften en maaltijden, hebben een mooi verblijf.

Safari bij ontspoorde trein Wildlands Zoo EmmenGewaarschuwd door schoonzus Jannita die onlangs naar Emmen was en ook vandaag met vriend Xander en zijn kinderen ergens in het park rondstapt, zigzaggen we geduldig door de wachtrij voor de Serenga Safari. Een kleine 10 minuten krijgen we zebra’s, neushoorns, zebra’s en bokken te zien. De ontspoorde trein van Duitse makelij geeft een blik op de ezels die ernaast grazen.

Jungola

Vlinders Wildlands Zoo Emmen 8Als tweede ‘wereld’ stappen we de Jungola in. Doodshoofdapen, olifanten buiten, een tropische hal met vlinders, slingerapen, maki’s binnen. De topattractie binnen is de boottocht Rimbula River. Ook hier een half uurtje in de wachtrij voor een brave tocht zonder echt dieren te zien. Later op de middag keren we in omgekeerde richting terug om wat tijd te doden. Marianne Wildlands Zoo Emmen 2Met Marianne doe ik het Jungle Trail over touwbruggen, klimtorens en dergelijke. We nemen de gelegenheid om de loslopende maki’s van dichtbij te fotograferen. We krijgen een presentatie van de olifanten, terwijl het mannetje ‘interactie’ heeft met zowel een jong mannetjesolifant als met één van de vrouwen. Fotogeniek zijn ze zeker.

Nortica

IJsberen Wildlands Zoo Emmen 7Het kleinste deel van het park heeft een 4D show binnen, Artica 1, ook hier mag je weer in de wachtrij. De presentatie van de ijsberen is interessant. De enige berin die actief is, volgen we van boven, beneden in de uitkijkzaal half onder water. Hier treffen we ook Jannita op het terras ‘s middags. Uilen en pinguïns completeren de dierenverblijven hier. Na 17u gaan we hier op het terras zitten om elk in onze eigen ebook applicatie mobiel een boek te lezen. Van 10.30-18.00 in een dierentuin is namelijk te lang. De expeditie neemt veel minder tijd in beslag. Je ziet het park na 16u eigenlijk al behoorlijk leegstromen.

Zeeleeuw Wildlands Zoo Emmen 6Om 18u krijgen we als Capgemini collega’s de zeeleeuwenshow in het Nortica theater voorgeschoteld. Er zijn nog vele tientallen lunch bags overgebleven. Waarschijnlijk heeft menig collega de grijze luchten wat te serieus genomen en is thuisgebleven. De aanwezige kinderen mogen er nog rugzakje komen ophalen. Zeeleeuwen zijn anno 2017 nog steeds in staat op commando te duiken, springen, objecten weg te stoten, duiken, stoten, etc.

BBQ rond Momma’s Restaurant

Klazien bij Escape BBQ Wildlands Zoo EmmenIn de optocht achter de Zoo vrijwilligers door de Serenga wereld in het al afgesloten dierenpark liggen de leeuwen nu wel ontspannen in ‘t zicht. Bij Momma’s Restaurant zijn rijen gasbarbecues neergezet. Onder de luifels buffetten met vlees, sauzen, salades en frieten. Anders dan 2 jaar geleden in Dierenpark Amersfoort met de Escape familiedag mogen we zelf BBQ’en, wel zo gezellig en tijdvullend. Na 20u vinden we het welletjes. Met een gevulde buik wandelen we het park uit naar de auto om een half uurtje later weer in Balkbrug te zijn.