Betty Who – The Valley

The Valley van Betty Who (is dit voorjaar mijn tweede kennismaking met deze 25 jarige Australische Jessica Anne Newham. De prettige eerste indruk was vorig jaar met haar versie van I Love You Always Forever (het origineel is een pophit van Donna Lewis) die ik in de HotSpotify 366 2016 Challenge gebruikte. Enorm veel luisterbeurten verder is het hoog tijd mijn indrukken te verwoorden. Afwisseling heeft executive producer Peter Thomas, ondersteund door meer dan een handvol andere producenten wel voor elkaar gekregen! Van een gospel intro in het titelnummer is het feel good pop met bubblegum meezingteksten in Some Kinda Wonderful.

Synthpop in You Can Cry Tomorrow, gevolgd door het urban Mama Say, een heuse ode aan Britney Spears met wat uit I’m A Slave 4 U geleende teksten. Een eigentijds popdeuntje in Human Touch. Vernieuwend is het niet, misschien wel de reden waarom ik in alle gemakzucht The Valley op de achtergrond voorbij kan laten komen. Urban in Free to Fly, Pretend You’re Missing Me en lekkere mid-tempo popsongs in Wanna BeBlue Heaven Midnight Crush en Make You Memories. De ballad Reunion en nog één synthpop song Beautiful (met Superfruit) leidt naar de al genoemde Donna Lewis cover in ditto synthpop format.

[spotify spotify:album:73AQHzR5yXHtA71tfeX6H2 ]