Jennifer Paige – Starflower

Crush (1998) is de hit waarvan je Jennifer Paige kent. Dat de 44 jarige Amerikaanse zangeres als afsluiter van haar op 31 maart verschenen splinternieuwe album Starflower een akoestische remake van Crush voorschoteld, geeft te denken. Wellicht een cadeautje aan de trouwe fans die via Kickstarter voor de financiering van het album zorgden. Privé heeft de zangeres een behoorlijke bak ellende (sterfgevallen, huidkanker) te verwerken gekregen in het afgelopen decennium. Een kantelpunt in haar leven rond de vraag waarom het leven waard is te leven.

Terug naar het begin van het elftal door Jeremy Bose (recent bijvoorbeeld ook actief voor Mark Lowry, Amy Grant, Sara Groves, Cindy Morgan en Jaci Velasquez) geproduceerde nieuwe (synth)popdeuntjes en ballads. Opener The Devil’s In The Details en Forget Me Not werden als lead singles uitgebracht.

Let Me Love You is een warm pleidooi voor een liefdesbetuiging. Het werd geschreven door Dan Haseltine (de lead zanger van Jars of Clay). De oplettende lezer zal de kring van christen-artiesten rond deze plaat al opgevallen zijn. Onze liefde is Like a Bomb in een rijk geproduceerde ballad.

De semi-akoestische insteek van Up at Night verrast. Het titelnummer grijpt naar wat cheesy synth arrangementen uit een grijs verleden. Vetter is To the Madness (het is een rotzooi in het leven, maar we doen ons best).  Het nodigt uit om mee te zingen, het tempo is om op te wandelen. Minimalistisch toetsenwerk in Can’t Keep You Here, soul, waarin Coury Palermo meezingt. Akoestisch op piano met strijkers in January pakt goed uit. If We Be Still is een instrumental ter overdenking.
[spotify spotify:album:3DRI4UOF0NTYMKZimG4dR1 ]