Acceptance – Colliding by Design

In 2014 hield Anberlin op te bestaan. Voorman Stephen Christian kondigde aan solo verder te gaan, maar werd eerst met de band Anchor & Braille teruggezien. Vervolgens werd hij full-time worship leader in Calvary Church Albuquerque in New Mexico. Onlangs werd de release van zijn solo album Wildfires voor deze zomer aangekondigd. In de resterende tijd heeft Christian zijn voormalige band waarin hij vóór Anberlin in zat, Acceptance, weer opgezocht en met Jason, Kalyan, Garrett en Ryan de band nieuw leven ingeblazen. Het 2005 album Phantoms was het vorige wapenfeit van de band, nu dan gevolgd door Colliding by Design. Alt rock met een dosis electronica. Prima productie en afgestemde arrangements. Opener Diagram of a Simple Man, het Paper Route-esque titelnummer leidt naar het radiopotente We Can Escape.

Come Closer heeft fraaie vocal harmony en wat ruwer gestemde gitaren. Het up-tempo Goodbye leidt naar het 5 minuten tellende 73, de eerste ballad. Fire and Rain gold als lead single, achteruitkijkend een prima track om de sfeer van het album te tekenen.

Sunset is de 2e ballad, meer electronica. Shoegaze marks Haunted. 80’s rock in When I Was Cursed.  De mannen worden ouder. In Golden, de afsluiter, klinkt het we leerden en gingen voort. Een interessant tiental liedjes. Aanwinst voor 2017.