Moya Brennan – Canvas

      No Comments on Moya Brennan – Canvas

Het 9e soloalbum van Moya Brennan, de first lady of Celtic music, Canvas, kwam in februari uit, vlak voor een aantal concerten in Nederland. De alweer 64-jarige singer / songwriter / harpiste heeft een elftal nieuwe tracks geschreven samen met haar zoon Paul (speelt ook toetsen en percussie), dochter Aisling (ze speelt ook gitaar, bouzouki, fluiten en toetsen) en in mindere mate met echtgenoot Tim Jarvis. Voor de productie verdiepte Moya zich zelf in electronica, programmeren van drums en andere muziekstijlen voorbij celtic. Two Horizons (2003) geldt als referentie. De instrumentatie is rijker, beluister het album ook zeker op je gemak met koptelefoon op om de verfijnde percussie, synths en strijkers te volgen.

Vorig jaar juni overleed vader Leo, de uitbater van de legendarische kroeg in Donegal, waar zijn broer Padraig en kinderen groot werden met muziek, en zowel Clannad, Enya (Moya’s zus) als later los van Clannad Moya’s eigen carrière het licht zagen. Oom Padraig (één van de 5 Clannad leden) overleed in augustus. Naast nummers die de overleden familieleden herdenken, liedjes over afscheid nemen (You Never Know) en oorlogslachtoffers (Children of War) zijn er twee Gaelic nummers en een instrumentaal slot in Banrion.

https://open.spotify.com/album/1QZAUAVC1c7PEVqJwdULv2