Fireflight – Re*Imag*Innova

Op 5 mei 2015 bracht de tegenwoordig independent rockband Fireflight hun laatste album Innova! Radiovriendelijke rock met een overdosis electronica, heel anders dan de felle hardrock van daarvoor. Nu, een kleine 2 jaar later, is een semi-akoestische versie van vijf tracks verschenen onder de titel Re*Imag*Innova. Een bedankje van de groep aan fans die voor financiën, onderdak en voedsel zorgden.

De rustige versies geven je de kans extra goed naar de teksten te luisteren (zoals in Resuscitate). De strijdbaarheid van opener Keep Fighting is er wel af. Juist op de power ballad Here and Now met de piano in de hoofdrol is de gitaar als achtergrond ‘noise’ aangehouden. Waar in Safety Anberlin‘s Stephen Christian te gast was, doet Dawn Michele het in de re-image versie alleen, uitgezonderd meegemixte Christian vocalen in het refrein.

In de afsluiter Out of My Head zijn de verzen en refreinen goed verzorgd, terwijl de hoge uithalen voor de bridge er afgeknepen uitkomen. Alsof Dawn Michele in minstens 2 opnamesessies haar partijen heeft ingezongen. Voor Fireflight komt het er nu op aan. Kom snel met een volledig nieuw rockalbum om de fans van het eerste uur te plezieren en Re-Imag-Innova als gedeeltelijke reparatie van het te poppy Innova! achter de hand te hebben.