Candy Dulfer – Together

In december 2016 zag ik saxofoniste en EWI blazer Candy Dulfer met haar band live in Metropool, Hengelo. Ze speelde al wel veel nieuwe tracks, maar een bijbehorend album was nog niet uit. Half april 2017 kwam Together, 6 jaar na Crazy. Stond dat album dankzij producer Printz Board nog in het teken van de Black Eyed Peas sound, is intussen van zowel die hitmachine als de bijbehorende sound weinig meer vernomen. Together is terug naar de funk en nu disco in een wervelende mix van 66 minuten muziek verdeeld over 15 nummers.

https://www.youtube.com/watch?v=lNHIy_SQH40

Met het album en titelnummer zoekt ze zonder cheesy te willen zijn verdraagzaamheid en de kracht van samenwerking. In muzikaal opzicht deed ze het opnieuw met gitarist en producer Ulco Bed, producer Dennis Letnom (The Opposites, Kempi) en componist, producer en zanger Rico Greene (Anouk, Chaka Khan). Vocale gasten zijn onder meer Ivan Peroti (Sven Hammond Soul, The Voice) op Together, Out of Time, haar tribuut aan wijlen Prince, What U Do (When the music hits) en LOVE. Leeftijd is slechts een getal (Age). De Amerikaanse toetsenist en zanger Chance Howard, die ook op Crazy meedeed en live regelmatig Candy begeleidt bij concerten, is erbij op Hold Up. In After Tonight hoor je Rico Greene en op What U Do ook beatbox talent Andy Stewlocks Ninvalle. Together verveelt geen minuut.

[spotify spotify:album:3OYfshPEbKYN8aYZfIk9XW ]