Quibus – Find You (live, EP)

Het uitdenken van een muzikaal concept is één, live uitvoeren is wat anders. Quibus, de nieuwe artistieke uitlaatklep van Martijn Holtslag die eerder met Knarsetand scoorde bracht in 2016 de EP Save Some uit. Het plezier om de songs met een voltallige band uit te voeren leidde tot de live opname van de EP Find You. Op het mini-album staan 2 songs die ook op Save Some te vinden zijn, de noisy soundscapes Breathe en Save Some, en 2 nieuwe tracks, Find You en het rustiger Radio Kootwijk. Live bestaat Quibus naast toetsenist en programmeur Holtslag uit zangeres en violiste Anne Bakker (La Boutique Fantastique, Blaze Bayley, Göksel Yilmaz Ensemble), bassist Reindert Kragt (Kruidkoek, GOSTO), drummer Stefan Franssen (BLA), gitarist Francesco Taranto (Blonde and Dreadful, Stefany June, Knarsetand) en trombonist Isaac McCluskey (Roots Rising, Jan Terlauw jnr.)

Zwevende gitaarmelodiën, wiebelende analoge synths, samples, opzwepend drumwerk en vioolklanken. Dansbaar en boeiend. Van de opnamen worden ook meer one-shot, one-take, live video’s uitgebracht. Check daarvoor het Youtube kanaal van Quibus.