Army of Bones – Army of Bones

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Na de ontmanteling van de Britse rockband Delirious? emigreerde gitarist Stu G naar de Verenigde Staten om er worship muziek te gaan maken. Zanger Martin Smith probeerde het eerst solo (God’s Great Dancefloor als bekendste wapenfeit, maar heeft in 2016 in Brighton een nieuwe band om zich heen verzamel met Reuben Harsant (drums), Henry Marsden (bas), Sarah Bird (toetsen) en haar echtegnoot Jonny Bird (gitaar). Een warm welkom aan Army of Bones. Na de single Break Away / River, dat vorig jaar verscheen, voegde ik de track al toe aan mijn afspeellijsten. Op 3 maart 2017 kwam het naamloze debuutalbum uit bij Bones Music Group. Sferische rock in opener Don’t Be Long, lekker meezingen in het met moddervette synthbass opgevulde Dead in the Water en het al genoemde Break Away geven een solide indruk, zonder een kopietje te zijn van Delirious?

“It’s easy to get lost at sea.” en dus is een paar armen om je heen best fijn, aldus End of Time. Verwacht ook niet het evangelische van Smith’s vorige band. Natuurlijk zijn er frasen als “See the writing on the wall” in Love Song for a City, een liedje Ecclesiastes, zonder de Daniël of Prediker uit te hangen. De Army of Bones houden het opener. Eerstgenoemde heeft trouwens electronica onder het power ballad arrangement. IJle zang in het fraaie Do You Love Me? Single waardig! Afsluiter The Day the Fire Went Out brengt nog eenmaal een prima meezinger, waar Smith Bonoesque klinkt. 10 boeiende tracks! Waar zien we het bottenleger live?