Stream of Passion – Memento

      No Comments on Stream of Passion – Memento

Het afscheidsalbum Memento van de Nederlandse symfonische metalband Stream of Passion met de Mexicaanse zangeres en violiste Marcela Bovio aan het front werd op 2 september in P60 in Amstelveen opgenomen. Naast de CD is ook een concert DVD uitgebracht. Na 11 jaar besloot de band na 4 studioalbums, 1 live album/DVD (Live in the Real World (2010) en diverse tours over de hele wereld er een punt achter te zetten. Op 28 december 2016 gaf de band hun allerlaatste lang vooraf uitverkochte concert in De Helling, Utrecht.

in 17 tracks neemt de groep je op Memento mee in de achterliggende jaren. Monster en A War of Our Own openen. De ballad In The End met een vette gitaarsolo volgt. Marcela speelt regelmatig mee op viool, heeft naast de hoge uithalen op de up-tempo tracks genoeg over om in de ballads overeind te blijven en de spreekwoordelijke gevoelige snaar te raken.

Meebangen kan op Collide, op adem komen met When You Hurt Me The Most. De eigen versies van tracks van Sonata Arctica (I Have a Right) en Radiohead (Street Spirit) staan erop, Delirio en Don’t Let Go van A War of Our Own (2014), maar natuurlijk ook oudere nummers. Marcela is hoorbaar goed bij stem, in zowel Engels als Spaans, de muzikanten goed op dreef. Voor het laatste nummer The Curse wordt het publiek gevraagd mee te zingen. Natuurlijk willen de fans dat. Zonde om de groep te zien stoppen!