Future of Forestry – Awakened to the Sound

future-of-forestry-soundVier jaar geleden was ik verrast door de unieke sound van Future of Forestry, de band rond Eric Owyoung, op het album Young Man Follow. Awakened to the Sound is het nieuwe, in november 2016, verschenen album. Naast de CD kwaliteit versie ($12.99) kun je op Bandcamp ook een audiofiel editie in nog betere geluidskwaliteit kopen ($19.99). De krachtige mix van strijkers, electronica en oosters aandoende samples geven opener On Giant’s Shoulders vleugels. Een tandje minder intens, wel bloedmooi is Covers You. Kampvuur ballad met viool Homeward bezingt: “We are homeward bound, yeah. Child I’ll sing till it’s clear. We are homeward. In my voice you will know. The sound of hope.”

Met tracks als Turn en Horses met orgel, samples en falset zang lijken Gungor en world music in Future of Forestry verenigd. Er staan verder luisterliedjes als het op muziek gezette gedicht van Lord ByronShe Walks in Beauty, Rest en Edge of the Sea op het album. Sferische tracks, alsof je naar een soundtrack van een film aan het luisteren bent. Snelle arpeggio’s op violen en piano in Canyons, In Life Begins Today wat meer percussie en pit. Een kleurrijk album.