Onze Taal – Waar komt hagelslag vandaan?

27813017Het Instituut voor Nederlandse Lexicologie en het Genootschap Onze Taal zochten net als bij de succesvolle voorganger Waar komt pindakaas vandaan? (2013) naar de oorsprong van 100 woorden en uitdrukkingen in onze taal. Van hansworst en eenheidsworst tot het ezelsbruggetje en klokhuis. Wie was gekke henkie? Heeft ijsbergsla iets met een ijsberg van doen? En langs welke wegen kwamen ketjap en ketchup in onze taal en op ons bord terecht? En wat heeft politiek links en rechts te maken met de zitplaatsen in het parlement? En geldt daarbij ook links = slinks? De samenstellers schrijven kort en bondig, duiden de verschillen in uitdrukkingen of betekenissen in Nederland en Vlaanderen.

Waar komt hagelslag vandaan? is leerzaam, vermakelijk, een cadeau idee of anders voor op een leestafel bij de receptie of openbare ruimte.