Ginny Owens – Love Be The Loudest

ginny-owens-love-loudestDe gelauwerde (meer dan 1 miljoen verkochte albums, 3 Dove Awards en diverse #1 noteringen in de christelijke hitlijsten) Amerikaanse singer-songwriter Ginny Owens heeft 18 november 2016 haar 9e studioalbum, Love Be The Loudest,  uitgebracht. Ze is tegenwoordig independent met een eigen label, Chick power Music. Intrigerend is haar statement “Most people think my greatest life challenge is blindness; I’ve been blind since age three. But that simply isn’t true,” says Owens. “My greatest challenge is doing battle with the critical voices of my own perfectionism, others’ doubt and our culture’s values in my head; they distract me from what’s most important …Every song on this album is an invitation to my heart, and the heart of the listener, to allow God’s perfect voice of love and truth to be irresistible to our hearts, drowning out all other voices, and moving us to action.”

In de aanloop naar de release werden If You Want Me To, een remake van één van haar eigen hits en het poppy The Loudest Voice uitgebracht. In de intro van de drie kwartier muziek wordt je lopend een zaal ingeleid, waar God Is Love klinkt, overgaand in de verdienstelijke popsong Coming Alive, vol hoop in moeilijke tijden. Owens werkte voor het album met bekende producers, Rusty Varenkamp (TobyMac, MIKESCHAIR, Jason Gray), Chad Copelin (Ben Rector, All Sons & Daughters) en Josh Bronleewe (We Are Messengers, Natalie Grant).  Opvallend zijn verder de duetten met Ellie Holcomb (Love Looks Beautiful), Big Daddy Weaver‘s Mike Weaver (The Way God Sees), Andrew Bergthold (Made for Loving You), Meredith Andrews (How Much More), Andrew Greer (Wonderful Wonder, ook een nieuwe versie van een Owens hit) en All Sons & Daughters (God Is Love). Zowel liefde als het zicht zijn duidelijk de onderwerpen in de liedteksten.

Muziek om in alle rust naar te luisteren. De poparrangementen onder de ballads zijn zoetgevooisd en radiovriendelijk. Ook de wat pittiger tracks als Fearless en Go Be Light zijn goed verzorgd. Percussie, blazers, er is aan van alles gedacht. Tekstschrijven lukt Ginny Owens wel. Typisch zo’n plaat die je zorgeloos op repeat zet.