Adam Young – Mount Rushmore

      No Comments on Adam Young – Mount Rushmore

rushmore_album_final-lores-800x800Ook al ben je er nog nooit geweest, toch ken je het beeld van de vier in Mount Rushmore in South Dakota’s Black Hills National Forest uitgehouwen beeltenissen van de Amerikaanse presidenten Washington, Jefferson, Lincoln en Roosevelt. Beeldhouwer Gutzon Borglum begon met dit project in 1927. 400 arbeiders hebben er 14 jaar gewerkt aan wat Adam Young de Shrine of Democracy noemt. Voor de maand november 2016 is Mount Rushmore zijn gratis verkrijgbare score, ofwel filmmuziek voor de niet-bestaande film over dit aansprekende project.

Zeven tracks ditmaal in een georchestreerde setting, ja soms nog steeds herkenbare synth partijen en fluitjes, zoals in The Black Hills. Strijkers en piano voeren de boventoon. Het album is opgewekt, vol vaart. Rustmomenten als Half a Million Tons of Granite leiden naar een waardig en ingetogen eerbetoon aan de Amerikaanse versie van democratie, en dat als Canadees musicus.