A Treehouse Wait – Interlude

      No Comments on A Treehouse Wait – Interlude

a treehouse wait interludeMinco Eggersman van Volkoren Records bracht me Interlude van A Treehouse Wait onder mijn aandacht. Als gezamenlijke liefhebber van The Innocence Mission en Yael Naim is de singer-songwriter folk van de Zweedse Jenny Wahlström, de dame achter A Treehouse Wait, een welkome aanvulling in ‘het veld’. De single Faith deed het in de aanloop naar de album release al goed op Spotify en kreeg in Nederland airplay op de radio. “Sweden’s best kept pop secret to a secret that nobody can keep.”

Lege straten in de zomer, afscheid nemen of het verliezen van een geliefde, maar ook Jesaja’s uitnodiging aan dorstigen om van het levend water te drinken en geloof, staan centraal in de liedjes. Frasen als: “In a claustrophobic room far away from home; You let me trust the air for the wind to come; The fire spread out fast in this hurricane; We wished to change the world; But it stayed the same” (Fool) zijn tekenend.

Er is meer dan een zangeres en haar gitaar. Onderkoelde electronica arrangementen en muted horns in Fool en The Way You Are, in Faith leidt de piano, het zomerse Anything heeft een blazerssectie en You Of All Friends een onbekende mannelijke vocalist. De wals A New Heart sluit zwierend af. Een verrassende ontdekking.