Remedy Drive – Hope’s Not Giving Up

remedy drive hopeHet licht leek bij de release van Resuscitate in 2012 ook al uit voor de Amerikaanse band Remedy Drive. Sindsdien is in 2014 met hulp van fans ee geslaagde Kickstarter campagne gehouden voor de release van Commodity. Lead gitarist Dave Mohr verliet de band. Hij werd in 2015 opgevolgd door Tim Buell. Nu frontman David Zach met Hope’s Not Giving Up terug op de liedjes die hij schreef tussen 2004 en 2012, Anders dan een regulier ‘best of’ album zijn de liedjes opnieuw opgenomen. Dat pakt qua sound niet altijd even lekker uit. Zo hebben synth bass-lijnen en de eindmix opener Better than Life en Daylight de das omgedaan,

In All Along is de zang ten opzichte van de drums niet goed en ook in Resuscitate is deze combinatie van slag. Of hier daadwerkelijk opnieuw is opgenomen, of een mixer aan het werk is gezet, weet ik niet. Als in Hope dit nog niet is opgelost, is de helft van het album al verprutst. Crystal Sea is ontdaan van elektronica en power een vlak deuntje geworden. Statues verzuipt in de drums, Come Up is goed bewaard gebleven, maar Guide You Home heeft aan kracht ingeboet. Jack’s Song voor het zoontje van Zach, een ballad op akoestisch gitaar is fier overeind gebleven, zowaar het geluidstechnisch hoogtepunt van het album. Geen nieuwe liedjes, remixes of andere extra’s zijn er op deze verzamelaar te vinden.