IJsbeeldenfestival 2016-17 in Amsterdam Zuidoost: Music Inspires

Het Nederlands IJsbeelden Festival vond de afgelopen jaren plaats in Zwolle, en was dus een makkelijk bereikbaar uitje tijdens de kerstvakantie. De editie van 2016/2017 vindt plaats op de Arena Boulevard in Amsterdam vanaf het station Amsterdam BIjlmer ArenA gezien achter de Heineken Music Hall.

Tot en met zondag 5 februari 2017 zijn meer dan 100 artiesten, muzikanten en zangeres in ijssculpturen gevat. Zo op het plein tussen Heineken Music Hall, Ziggo Dome en ArenA in de hoofdstad mag het nodige publiek verwacht worden voor Music Inspires. Van klassiek tot hardrock, musicals en enorme instrumenten, André Hazes tot Ariane Grande en Justin Bieber. Ze staan je allemaal voor je klaar.

Ik heb via de Stentor – net als vorige edities – met korting een ticket gekocht.  Een combiticket met NS trein in de Spoordeelwinkel is ook een aanrader. In Zwolle gingen we nog wel eens op 2e Kerstdag of 27 december. Dan had je een flinke dosis geduld nodig voordat je überhaupt binnen was. Gebrek aan wachtrij IJsbeeldenfestival Amsterdam 2016-17 Music InspiresVanmiddag zijn er nog geen 10 bezoekers te zien. Ik kom om ongestoord te kunnen fotograferen. Hoe minder mensen ik daarbij stoor of buiten mijn beelden wil houden, des te beter.

Per opstelling draait de bijbehorende muziek. Of het nu de reggae van Bob Marley, Saturday Night Fever is bij de discovloer of de tune van The Pink Panther. Je wandelt door de concertzaal met André Rieu en zijn dansend publiek, kunt jezelf laten fotograferen tussen de andere Beatles op het in ijs vormgegeven zebrapad van Abbey Road, maar ook oog-in-oog staan met een Nederlandse DJ achter zijn draaitafel.

Koorknapen zingen kerkmuziek, drie Afrikaanse dames black gospel, Elvis pakt er zijn podium, de Sex Pistols rebelleren met hun punk; Iron Maiden ronkt hun metal. In de wolken staan de dit jaar overleden Prince en David Bowie naast elkaar. Van zigeunermuziek tot Zwanenmeer, filmmuziek tot een breakdancer bij een enorme radio van ijs. Er is genoeg te zien, hoewel je ook dit jaar echt met een kwartier weer bij de uitgang bent. Als je wilt, mag je met een stempel op je hand terug.

Er is genoeg te zien, hoewel je ook dit jaar echt met een kwartier weer bij de uitgang bent. Desgewenst mag je met een stempel op je hand opnieuw naar binnen. En wat koelen je handen bij -10 snel af, ondanks de meegenomen handschoenen! Muziek inspireert zeker.
Ga niet alleen voor het IJsbeeldenfestival naar de hoofdstad, maar combineer dit met een bezoek aan de binnenstad, musea of andere attracties. Met trein, bus en metro is de Amsterdam Bijlmer ArenA uitstekend bereikbaar. Winkelcentrum Amsterdamse Poort is aan de andere kant van het spoor. En in de Amsterdam ArenA kun je ook nog eens goedkoop van de P+R voorziening gebruikmaken.