De verhalen achter de platen 10 daagse van 26 november – 5 december 2016

Al elf maanden doe ik mee aan de 366 2016 challenge die Vincent Snijder met zijn HotSpotify.com voor 2016 stelde: “I challenge you to create a Spotify-playlist and add a song to that list on every day of 2016. That might be a song which has a special meaning for you on that day, a song you heard for the first time , a song you played since a long time or just a song you like. Doing this, you create a very special and personal playlist.” Ik wil jullie niet alleen mijn dagelijks groeiende afspeellijst voorschotelen, maar ook het verhaal achter de gekozen nummers vertellen.

zaterdag 26 november: LGHTNNG – Hold On To Let Go

Electropop van eigen bodem. LGHTNNG bracht de EP Getting Ready met 5 nummers uit. Hold On to Let Go als aanmoediging. Laat ik zeggen: probeer het werk eens echt los te laten en geniet van je zaterdag! Is deze tweet toeval?

zondag 27 november: Frank Boeijen Groep – Kronenburg park

Op mijn wandeling gisteren in en rond Nijmegen met tweemaal een passage van het Kronenburgerpark gingen mijn gedachten natuurlijk direct richting Frank Boeijen Groep met hun hit uit 1985. Overigens is de uitvoering met Within Temptation ook wel heel vet.

maandag 28 november: Boy Kiss Girl – Bring It On Home

Uit de Armada stal van Armin van Buuren een vullertje vandaag.

dinsdag 29 november: Chris Quilala – The Length of the Cross

Chris komt uit de hoek van Jesus Culture. Ik ben doorgaans niet echt gecharmeerd van Amerikaanse worship bands die van hun zondagse bijdrage aan de samenkomst een voltijds werkverband hebben gemaakt. Uitzondering vandaag, mag toch?

woensdag 30 november: TobyMac & Hollyn – Funky Jesus Music

En van TobyMac‘s nieuwe live CD pak ik ook graag wat nummers mee onder het wandelen of treinen. Funky Jesus Music bijvoorbeeld.

donderdag 1 december: Fleetwood Mac – Family Man

Op aangeven van Johan en Klazien staat tegenwoordig regelmatig 8FM aan met classic hits. Veel bekende, maar ook volslagen onbekend materiaal uit de afgelopen decennia.

Voor de #throwbackthursday vandaag een liedje, dat ik 20 november oppikte. Van Tango In The Night (1987) van Fleetwood Mac de wens van veel vaders: Family Man.

vrijdag 2 december: Hollyn – Love With Your Life

Naast duetten met TobyMac zingen, is Hollyn ook solo actief. In 2015 kwam een titelloze debuut EP uit met 6 liedjes. Enkele weken geleden een nieuw nummer, Love With Your Life.

zaterdag 3 december: Stream of Passion – Don’t Let Go

Van het nieuwe en helaas ook laatste album Memento van de Nederlandse symphonic metal band Stream of Passion het 6 minuten klokkende Don’t Let Go. Op 25 november kwam een gelijknamige concert DVD uit. Deze is 2 september 2016 opgenomen in P60, Amstelveen. Na 11 jaar is het afscheid gekomen.

zondag 4 december: Reyer – Pieces

Reyer van Drongelen heeft weer een lekkere remix afgeleverd, ditmaal van Pieces, een aanbiddingslied van Bethel Music, Als je het slaapverwekkende, slepende origineel van het Have It All (Live) album ermee vergelijkt, mag de remix – hoewel helemaal niet stampend – toch als meer energiek genoteerd worden.

maandag 5 december: Sint Kids – Daar wordt aan de deur geklopt

“Wees maar gerust mijn kind. Ik ben een goede vrind. Want al ben ik zwart als roet,  ‘k Meen het toch goed.” Nu nog gewoon op Spotify te vinden. Wie weet binnenkort net als buiten de oostelijke provincies in de ban gedaan als helemaal zwartgeschminkte pieten op Sinterklaasfeesten.