De verhalen achter de platen 10 daagse van 16-25 december 2016

De laatste tiensdaagse en voorlaatste bijdrage aan de 366 2016 challenge die Vincent Snijder met zijn HotSpotify.com voor 2016 stelde: “I challenge you to create a Spotify-playlist and add a song to that list on every day of 2016. That might be a song which has a special meaning for you on that day, a song you heard for the first time , a song you played since a long time or just a song you like. Doing this, you create a very special and personal playlist.” Ik wil jullie niet alleen mijn dagelijks groeiende afspeellijst voorschotelen, maar ook het verhaal achter de gekozen nummers vertellen.

vrijdag 16 december: Candy Dulfer – Lust for Life

Vanavond ben ik bij Candy Dulfer in Metropool in Hengelo. Het nieuwe album Together is er nog niet, dus maar even eentje uit de Spotify doos, Lust for Life uit 2012.

zaterdag 17 december: Light45 – Your Love Breaks Every Boundary

De voor mij nieuwe Amerikaanse rockband Light45 bracht onlangs de 5 song EP Decibels uit. Daarvan niet de single The Maze, waarbij ook een videoclip is uitgebracht, maar het lekkerder Your Love Breaks Every Boundary.

zondag 18 december: Ginny Owens – The Greatest Gift

In de adventsperiode komen er diverse nieuwe kerstalbums uit. Elk jaar is het een kunst de betere ballen tussen de rommel te plukken. Ginny Owerns verdient wat mij betreft een plekje in de muzikale kerstboom.

maandag 19 december: Alan Walker – Alone

De artiestennaam is OK, de strekking dat je niet alleen bent ook. Muzak om op te wandelen.

dinsdag 20 december: Jeangu Macrooy – Gold

Vrijdag stond Jeangu Macrooy in het voorprogramma van Blaudzun met liedjes van onder meer zijn nieuwe EP Brave Enough. Daarvan het hoopvolle Gold. Lokale trots uit Hengelooo.

 

woensdag 21 december: August Burns Red – What Child is This?

Het is even doortrappen op de bass drum, maar dan heb je ook wat. August Burns Red behandelt de kerstklassieker What Child is This? op eigen wijze. Let op: er is meer dan de eerste minuut! Laat je verrassen.

donderdag 22 december: Soul II Soul – Back to Life

Van Soul II Soul werden de bekendste hits onlangs weer eens verzameld, ditmaal onder de titel Origins. Voor vandaag Back to Life als #throwbackthursday bijdrage.

vrijdag 23 december: Kim Janssen – Bottle Rockets

Afremmen voor de kerstvakantie. Eerste dag vrij. Van Kim Janssen Bottle Rockets. Majesty in the moment. Vanavond ben ik bij Blaudzun in Metropool, Hengelo. Daar géén Kim als voorprogramma overigens, zoals vorige week bij de zuiderburen, maar Jeangu Macrooy.

zaterdag 24 december: TobyMac – Bring On The Holidays

Het is bijna Kerst. Kerst is dichtbij.

zondag 25 december: Hillsong Young & Free – Noel

Afgezaagd, maar toch even wat vlotter dan de zoetige kerstmuzak.