Concertverslag Candy Dulfer in Metropool, Hengelo

In april 2012 zag ik Candy Dulfer voor het laatst live, in Zwolle. Het album Crazy (2011) met een behoorlijke dosis Black Eyed Peas invloeden was toen het referentiepunt. In november van dit jaar zou Together verschijnen, maar de releasedatum is verschoven. Komt de tournee langs onder meer poppodium Metropool in Hengelo dan net te vroeg? Aan de volgestroomde Jupiler zaal te zien niet!

Concert Candy Dulfer Hengelo 4De 47-jarige saxofoniste / zangeres trekt zowel grijze koppen als tieners. Hoewel het concert om 20.30u zou beginnen wacht men geduldig. Om me heen tevreden geluiden van leefijdsgenoten. De sfeer is prettig en je kunt zo dicht op het podium staan, zo klinkt het om me heen bij generatiegenoten.De speaker geeft aan, dat Candy Dulfer het eerste liedje van de elders in het pand optredende tienerband

De speaker geeft aan, dat Candy Dulfer het eerste liedje van de elders in het pand optredende tienerband Just Like Us meespeelt. Zal heel inspirerend zijn geweest voor de jongelui. Zelf begon Candy ook al jong. Op haar 11e bracht ze haar eerste album uit, in 1987 stond ze met Madonna op het podium, later met Prince. In 1989 werkte ze samen met Dave Stewart, gitarist van Eurytmics. Dat leidde tot de de #1 hit Lily Was Here, de soundtrack van de niet in het collectief geheugen opgenomen Nederlandse film De kassière.

Concert Candy Dulfer Hengelo 47Candy heeft een nieuwe band met onder meer Ivan Peroti (Sven Hammond, The Voice of Holland) en drummer Nicky Loman (Mr Probz), maar ook oude bekenden als gitarist Ulco Bed Chad Howard bij Concert Candy Dulfer Hengelo 1en special guest Chance Howard (Prince, The Time). Met het overlijden eerder dit naar van Prince zou Candy graag een hele avond zijn nummers vertolken, omdat dat zo leuk is. Zelf hield de Amerikaan er absoluut niet van, verklapt Dulfer. Een Prince medley bewaart ze voor de toegift vanavond.

Concert Candy Dulfer Hengelo 69Natuurlijk speelt ze voor de 100.000e keer Lily Was Here, maar zweept het publiek ook op met een lange versie van Sax-a go-go, Pick Up The Pieces, de 2Pac cover van California Love en No Diggity en veel ander dansbaar materiaal. De zangers en muzikanten krijgen elk een beurt om te soleren. En wat spelen ze fantastisch. Het geluid is goed, ook vooraan. Er wordt gefilmd en gefotografeerd dat het een lieve lust is, zelf ook weer tientallen mooie foto’s kunnen maken, maar de band trekt nog meer dan de eigen schermen. Meeklappen, swingen en zingen.

We maken kennis met nieuwe liedjes van Together. Ivan heeft voor diverse songteksten en composities gezorgd. Hij krijgt er luid applaus voor. Bij het tribuut aan Prince, Cool, kunnen we met de handen de letters uitdrukken. Het loopt natuurlijk veel te snel richting 23u, ook na de encores. Hopelijk komt Together snel uit, kan ik ‘m recenseren. En wat Metropool betreft, tot volgende week vrijdag bij Blaudzun.