Assemblage 23 – Endure

      1 Comment on Assemblage 23 – Endure

assemblage-23-endureVoor Endure, het 8e album van de Amerikaanse synthpop act Assemblage 23, het alter ego van Tom Shear (1971) is steun gezocht bij fans via Indiegogo crowdfunding. Al met al duurde het even, Bruise is uit 2012, maar bestaat het resultaat toch uit tijdloze synthesizer deuntjes. Qua stijl kun je denken aan een mix van Frozen Plasma en VNV Nation, zonder het bombastische van laatstgenoemde, maar inclusief de melancholie en emotie in de teksten.

Lekker lopende pop in Bravery en Barren, maar ook met meer beeps and blips doorspekte Salt The Earth of Butterfly Effect en mid-tempo meezingers als Static en Call the Dawn. De productie is wel wat vlak, zeker wat betreft de zang. Best up-tempo in Grid en afsluiter December, dat overigens niets heeft van de gelijknamige The Echoing Green song van Supernova (2000).

De 2e schijf in de Deluxe editie bevat 2 extra songs (Ingnorance en Goliath) en 7 remixes van de hand van onder meer The Rain Within, Interface, Angeltheory, Neuroticfish, Stereospread en Solitary Experiments. Lekkere muziek om op te wandelen, zonder wildenthousiast te zijn.