The Afters – Live On Forever

      1 Comment on The Afters – Live On Forever

the afters live on foreverHet 5e studioalbum van de Amerikaanse rockband The Afters, Live on Forever met een zwarte lemniscaat op verder knalrode albumhoes heeft al heel wat draaibeurten van me gekregen. De single Battles heeft een top-5 notering in de christelijke hitlijsten gehaald. Zanger Josh Havens en zijn band hebben de release van Live on Forever diverse keren zien uistellen, maar de september release mag er zijn! Opener Shadows (treedt uit de schaduw, het licht in) mengt Switchfoot met Remedy Drive om een eigen electronica impuls in de rock te krijgen. Sunrise (U maakt alles nieuw) is gemaakt om het publiek mee te laten zwaaien, en Time of My Life mag doorgaan in de categorie feel good. Puntige gitaarrock. Tijd voor reflectie in het new wave nummer Wake Up My Heart.  In 2015 werd het titelnummer, een ballad, als single uitgebracht.

 

Alles is mogelijk in de ogen van een gelovige, getuigt Eyes of a Believer. Piano en synths hebben de hoofdrol in dit mid-tempo liedje. De band uit Texas ziet zichzelf als Survivors en Legends. De muzikale kwaliteit van deze nummers is constant en goed, hoewel de melodielijnen niet echt memorabel zijn. Op akoestisch gitaar, geholpen door wat strijkers, is de afsluiter When You’re With Me het enige echte rustpunt in het slechts 36(!) minuten klokkende Live On Forever.