Ingrid Michaelson – It Doesn’t Have To Make Sense

ingrid michaelson 2016Het 6e studio album van popzangeres Ingrid Michaelson, It Doesn’t Have To Make Sense, was na de ‘ontdekking’ van haar op Noisetrade, mijn eerste muzikale kennismaking met haar. Opener Light Me Up en Whole Lot of Heart hebben het timbre, dat liefhebbers van Katie Herzig of Brooke Fraser kunnen waarderen. Een vleugje electronica, praatzang in omzien in vertwijfeling en behoefte aan hoop voor de toekomst. Katie Herzig produceerde met Cason Cooley het album, en dat is dus te horen.

De zangeres motiveert haar albumtitel:  “The name of the album came from something I learned recently. I kept trying to make sense of the ups and downs in my life. And I couldn’t. Whenever I let go, I felt better. I love the concept of NOT trying to define and quantify everything. It doesn’t have to make sense.” Powerpop in Miss America, dat de typisch Amerikaanse competitie onder ouders om je dochter toch minstens als Miss America te laten eindigen, op de hak neemt. Mooi zijn zit in andere dingen. Michaelson galmt engelachtig in het kabbelende Another Life, een liefdeslied.

De pianoballads I Remember Her en Drink You Gone zijn een rustgevend intermezzo. Het poppy Hell No is als lead single 29 april uitgebracht. Van het nummer is een in 4 weken tijd op Ingrids eigen smartphone opgenomen video gemaakt, als een American Sign Language versie met acteurs.

Mid-tempo staccato in het liefdesliedje Still the One en Celebrate. Afsluiter en pianoballad Old Days blikt terug. Relaxt, pop- en luisterliedjes zonder de top-40 opsmug en verplichte ‘dirty’ video’s.

  • See Breast Concert Ever Artist Ingrid Michaelson On The Late Late Show [VIDEO]