Delerium – Mythologie

      No Comments on Delerium – Mythologie

delerium-mythologieOp Mythologie, het 15e studioalbum van Delerium, de samenwerking van Bill Leeb and Rhys Fulber, met productionele hulp van Jared Slingerland en Craig Johnson. Het recept is onveranderd: ambient muziek ingezongen door gevierde zangeressen en opkomend talent. De Amerikaanse singer-songwriter Mimi Page is de eerste vocaliste in dromerige opener Blue Fires. In totaal is ze in vier nummers te horen, de andere drie zijn Angels, Made to Move en afsluiter Dark Visions.

De Londense Phidel staat achter de microfoon op het ontspannen pulserende Zero en het slepende Ritual. De Zwitserse Jaël (tot 2013 zangeres van Lunik) was al eerder bij Delerium te vinden (After All); ook ken ik haar van Schiller albums en concerten. Nu galmt ze in Keep on Dreaming. JES Brieden, bekend van haar solo vocal trance albums, leent haar herkenbare stemgeluid voor Stay en Once in a Lifetime. Hier zullen prima up-tempo remixes uit te slepen zijn. Wel verrassend JES in zo’n voorzichtige, lief klinkende productie te horen.

Track 7, Seven Gates Of Thebes is een intermezzo, of voorspel op Ghost Requiem zo je wil met Geri Soriano-Lightwood (Supreme Beings Of Leisure). Als laatste is zangeres en bassiste Leah Randi (Pink) te gast in Continuum. Het maken van Mythologie duurde twee jaar. Op eerste gehoor kabbelen de liedjes voorbij, maar met koptelefoon op, of een keer in de auto voller uit onthult een knappe gelaagdheid en het fraai verwerkt zijn van de vocalen in de synthesizer arrangementen.